چه شرکتی ثبت کنم ؟
چه شرکتی ثبت کنم ؟
اغلب افرادی که تمایل دارند حضور خود را در اقتصاد و امور تجاری کشور بصورت رسمی و حقوقی انجام دهند و یا به دنبال ایجاد شغلی مستقل هستند و می خواهند در این شغل و حرفه به بهترین حد پیشرفت دست یافته و بتوانند در هر زمینه ای ورود کرده و بتوانند از مزایای اشخاص حقوقی استفاده کنند به فکر تاسیس و ثبت یک شرکت تجاری می افتند .
ثبت شرکت و موسسات غیر تجاری همیشه اولین قدم برای پیشرفت و تعالی افرادی است که با ایده و تفکر مناسب موضوعی را انتخاب می کنند و با شراکت دو تا چند نفر به بهترین نحو ممکن خدمات و موضوع خود را ارائه می دهند . افرادی که اقدام به ثبت شرکت می کنند نه تنها شخصیت حقوقی پیدا می کنند و از اعتبار بالایی برخوردار می باشند بلکه با تکیه بر توانایی شرکا و کارکنان خود و همچنین با استفاده از تسهیلات و سرمایه شرکت می توانند فرصت هایی را به دست بیاورند که سایر افراد از آن محروم هستند .
اما همیشه دغدغه و سئوال اصلی علاقمندان به ثبت شرکت و موسسات غیر تجاری این است که بهترین قالب برای ثبت شرکت برای موضوع مد نظرشان چیست ؟
در قانون تجارت ایران 7 نوع شرکت تعریف شده است که عبارتند از :
- شرکت های سهامی ( عام و خاص )
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت تضامنی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت نسبی
- تعاونی تولید و مصرف
افرادی که می خواهند وارد حوزه تجاری و اقتصادی کشور شوند بسته به موضوع و سرمایه و موسسین خود یکی از قالب های ثبتی را باید انتخاب نموده و شرکت خود را در چارچوب این قالب برنامه ریزی و ثبت نمایند . هر یک از این شرکت ها دارای مزایا و معایبی هستند و ورود به هر یک از این شرکت ها امکانپذیر بوده و محدودیتی برای علاقمندان به ثبت شرکت ندارد .
در این میان شرکت های سهامی با در میان گذاشتن سرمایه ای توسط موسسین و تقسیم این سرمایه بصورت سهام شکل می گیرند و هر یک از سهامداران در این شرکت ها تنها به اندازه سرمایه و سهام خود در شرکت مسئول می باشند .
شرکت های سهامی خاص با حداقل 1 میلیون ریال و شرکت های سهامی عام با حداقل 5 میلیون ریال ثبت خواهند شد و باید از این سرمیاه حداقل 35 درصد آن در همان بدو تاسیس شرکت در حساب شرکت سپرده شود . وجه تمایر این شرکت ها در نوع سهامداران آنها می باشد . شرکت های سهامی خاص باید تمام سرمایه را خود موسسین تادیه نمایند و در شرکت های سهامی عام باید بیش از نیمی از سرمایه شرکت با فروش سهام به مردم تهیه شود . البته تفاوت های دیگری هم دارند که در این مقوله نمی گنجد .
شرکت های با مسئولیت محدود نیز با حداقل 1 میلیون ریال قابل ثبت می باشند که این مبلغ بصورت اعلامی در تعهد مدیر عامل شرکت باقی خواهد ماند تا زمانی که تادیه شود . در این شرکت ها سهامی در کار نیست و سرمایه هر شریک با آورده او مشخص می شود و به همان اندازه هم در شرکت مسئولیت خواهد داشت . در ضمن این شرکت ها حداقل دو نفر را برای تاسیس نیاز دارند .
شرکت های تضامنی با اعتبار دو تا چند نفر که مسئولیت تضامنی را قبول کنند شکل می گیرد و بیشتر به در افرادی می خورد که اعتبار کافی و لازم را در حرفه و تخصصی خاص داشته و به خوبی شناخته شده می باشند . هر چه اعتبار این افراد بیشتر باشد موفقیت شرکت نزدیکتر خواهد بود .
شرکت های مختلط سهامی با یک تا چند نفر شریک ضامن که افراد معتبری می باشند و جند نفر شریک سهامدار که در واقع تامین کننده اعتبار مالی شرکت می باشند شکل می گیرد . در این شرکت ها ضمانت تمام تعهدات شرکت بر عهده شریک یا شرکا ضامن می باشد و شرکا سهامی تنها به اندازه سهام خود در شرکت مسئولیت دارند .
شرکت های مختلط غیر سهامی هم با اعتبار شرکا ضامن و با مشارکت عده ای شریک با مسئولیت محدود شکل می گیرد . در این شرکت ها هم تمام تعهدات بر عهده شرکا ضامن و شرکا با مسئولیت محدود تنها به اندازه سرمایه خود متعهد خواهند بود .
شرکت های مختلط هم بیشتر به درد افراد معتبر و متخصصی می گردد که برای موضوع فعالیت خود نیاز به سرمایه بیشار دارند و می خواهند تمام اختیارات شرکت در دستان خودشان باشد . در ضمن توانایی پاسخگویی به دیون و بدهی های شرکت را هم خواهند داشت .
شرکت های نسبی از شرکت های خاص قانون ایران می باشند و نوع دیگری از شرکت های تضامنی می باشند .این نوع شرکت ها در بیشتر موارد شبیه شرکت های تضامنی هستند و اختلاف آنها در این است که هر در شرکت تضامنی شرکا ضامن متعهد به تمامی تعهدات شرکت بودند و در شرکت نسبی شریک ضامن تنها به اندازه سرمایه خود در شرکت متعهد می باشد .این شرکت ها بیشتر در بین اقوام و آشنایان نزدیک که شناخت خوبی نسبت به هم دارند تاسیس می شود .
شرکت های تعاونی هم شرکت هایی هستند که با گرد هم آیی عده ای برای تشخیص برخی نیاز ها و تلاش برای مرتفع نمودن آنها شکل می گیرد و حداقل 7 شریک نیاز دارد . تعاونی ها در قالب های عام و خاص تشکیل می شوند و سهامداران این شرکت ها می توانند عموم جامعه باشند و یا تنها قشری از یک جامعه مشخص مانند تعاونی معلمان باشند. هدف از تاسیس تعاونی برطرف کردن نیاز جامعه هدف می باشد .
موسسات غیر تجاری هم نمی توانند وارد فعالیت های تجاری شده و به امور تجاری بپردازند و تنها در امور خیریه ای ، آموزشی ، علمی و از این دست می توانند به ثبت برسند . هر چند ممکن است موسسین این موسسات سودی را در قبال راه اندازی موسسه خود به دست بیاورند ولی هدف از ایجاد این موسسات امور منفعتی و تجاری نیست .
در کل به غیر از موسسات غیر تجاری برای انجام هر نوع موضوعی می توانید هر یک از شرکت های فوق را راه اندازی و ثبت نمایید و محدودیتی در هیچ یک از شرکت ها برای موضوع فعالیت نیست . اگر هنوز تصمیم خود را برای ثبت شرکت قطعی نکرده اید و هنوز در مورد قالب و موضوع شرکت خود به نتیجه مطلوب نرسیده اید بهتر است با تماسی با مشاوران و کارشناسان ثبت شرکت و ثبت برند نوبل از مشاوره رایگان آنها بهره مند شوید .
برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید .
آدرس : میدان آرژانتین – بلوار آفریقا – نرسیده به چهارراه جهان کودک – کوچه 23 – پلاک 19 – واحد 202
تلفن : 02188770580
برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت ثبت شرکت و ثبت برند نوبل مراجعه فرمایید.
آخرین دیدگاهها